Коментари

Плачете за коалите в Австралия, а за нашите баби не

  28.06.2020 11:32  
Плачете за коалите в Австралия, а за нашите баби не

Ако ви се случи да срещнете тази дама , не я подминавайте равнодушно..Вероятно ще я видите до кофите за боклук. ДАМА!  Не леля или баба .., нищо , че е на 80+ и намира спасението си там - в кофата..Ерудирана , сладкодумна , мила жена, работила цял живот , плащала данъците си цял живот, погребала близките си наскоро...Това е тъжната история на внучката на известен опълченец от троянския край и както сама казва - "не знаеш , миличка , как ще се завърти колелото на съдбата ти "..

Много случки от живота си ми разказа.Плака...И аз плаках.Там до кофата..Такъв е реалния живот на много, много възрастни хора в България.Отказваше парите , които исках да й дам.Трудно я убедих да ги вземе и забележете какво ми каза :

- Отивам на лекар.Преди малко си броих стотинките , защото с празни ръце не мога да отида.Така съм възпитана .Сега ще мога да взема две шоколадчета за докторката и сестрата и да си купя карта за градския транспорт , че моята изтече..А са много лоши контрольорите, миличка , много лоши !!Не влизат в положението на хората...

Погледнах разкъсаните й стари обувки,позакърпеното яке и изпитах и срам , и гняв ..

Подкрепяхме какво ли не по света ..- Black lives matter , плакахме за коали в Австралия..,за бежанци ..!?!?

А нашите баби и дядовци са в агония , френдове !
Това е страшната истина ..

Не ги подминавайте равнодушно.

А дамата се казва Петранка.Тя и много други като нея ,не разчитат на политиците.Загубили са всякаква надежда.Разчитат на кофите и ...на нашите добри сърца.

Тъжно ми е днес...
 
Мариян Янакиев, фейсбук