Реакция

Служител в НСО: Охранителите на парк "Росенец" са действали по неофициално вменено задължение

  09.07.2020 15:30  
Служител в НСО: Охранителите на парк \

"Познавам момчетата, работил съм с тях. Добри офицери. Действали са по неофициално вменено задължение, не от НСО". Така Красимир Георгиев, бивш служител в НСО, коментира поведението на охранителите на брега на парк Росенец, които не позволиха на лидера на "Да, България" Христо Иванов и общинския съветник от Бургас Димитър Найденов да слязат на морския бряг до бившето яхтено пристанище в местността Отманли.

"Нужен беше професионален такт и повече уважение към дошлите граждани и да им се обясни кротко и спокойно. Убеден съм, че без вменено им неофициално задължение, щяха да работят спокойно. Те действат според моментната обстановка - по информация, която имат", посочи той.

Красимир Георгиев изказа несъгласие с поведението на единия от гардовете, който изхвърли знамето в канавката. Той предположи, че вероятно той не е осъзнал какво е направил.

Според доскорошния служител в НСО на въпроса за охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски трябва да отговорят политиците, защото те решават, а не да се прехвърля "вината" на началника на Националната служба за охрана:

"Или да му се вмени такова бреме, защото това е комплексно решение на българските служби, които следят и вземат някакво възнаграждение, за да си вършат работата".