Новини

Христо Иванов: МВР-министърът Младен Маринов е на Пеевски

  12.07.2020 13:29  
Христо Иванов: МВР-министърът Младен Маринов е на Пеевски

Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест. Това каза в ефира на bTV Христо Иванов след напрежението в парк "Росенец" заради масовото плажуване на брега на парка, организирано в събота. „Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР. Кметът на Бургас се щура един час там. Повтаря пред медиите, че поведението на полицията е грешка. По закон, когато става въпрос за такива мероприятия, полицията е длъжна да се съобразява с неговите разпореждания и те го игнорираха като муха“, каза Иванов.

„Наложи се да окажем натиск върху полицията и едва тогава те видяха, че трябва да ни осигурят достъп. След това Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР и Младен Маринов не му я прие. Моят извод е, че полицията умишлено ни заблуди“, заяви той.

По думите му Деляна Пеевски контролира МВР, а на ГЕРБ. „Трябва да се провери дали тези хора не са действали по план да предизвикат етническо напрежение с разделянето на двете групи. Това беше план и той е на Пеевски. Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен от това министерство моментално“, категоричен бе Христов. „Когато Борисов се криеше и видя, че кордонът се скъса и че планът на Пеевски да предизвика поредното етническо противопоставяне не сработи, почна да ми звъни по телефона и да търси начин да излезе от ситуацията като иска оставката на шефа на полицията“, разказа още Христо Иванов.