Новини

Проверки в СДВР заради информации бити участници в протестите

  13.07.2020 11:59  
Проверки в СДВР заради информации бити участници в протестите

Няколко проверки са назначени в СДВР заради изнесените информации за млади мъже, които са били бити от полицията след участие в протестите. Проверките ще приключат в едномесечен срок. 

Това обясни директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

След приключване на проверките ако се докаже вина на служителите на МВР, ще им бъде потърсена дисциплинарна отговорност. От полицията за пореден път апелираха към хората да бъдат спокойни на протестите. 

Комисар Хаджиев поясни, че през последните два дни протестите са преминали мирно заради това, че хората не са се поддали на провокаторите. 

В МВР има информация кои са хората, които се опитват да провокират насилие и безредици по време на протестите, но от полицията отказаха да споделят повече информация по тази тема. 

Петима служители на МВР са най-тежко пострадали до момента при протестите в София, но заместник-директорът на полицията старши комисар Антон Златанов допълни, че броят на ударените служители или блъсканите от протестиращи е много повече. 

Въпреки опитите за провокации, и тази вечер на протестите полицаите ще бъдат без шлемове и със зелени жилетки, на които ще пише "Антиконфликт". По този начин столичната полиция иска да призове участниците в протестите за мирни изяви.