Новини

Прокуратурата публикува разговори на Васил Божков с журналиста Огнян Стефанов

  14.07.2020 12:13  
Прокуратурата публикува разговори на Васил Божков с журналиста Огнян Стефанов

В рамките на досъдебно производство за престъпление срещу републиката прокуратурата публикува записани разговори на намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков с журналиста Огнян Стефанов и лице, за което от спецобвинението уточняват, че вероятно е  Александър Паунов. 

Разпространяването на записите беше предшествано от изявление на говорителя на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева:

"Ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с журналисти, политици, за да защитят откраднатото от българския народ. Моля, всеки български гражданин да си отговори на въпроса, това ли искам. Българските граждани трябва да са наясно, че всичката тази кампания срещу прокуратурата се финансира с откраднатите от тях стотици милиони, дори и милиарди левове".

По повод събитията от последните дни Милева обяви, че прокуратурата е подложена на "безпрецедентен натиск, целящ нейното унищожение":

"Прокуратурата на Република България подкрепя правото на всички да изразят с мирни средства своите възгледи за по добър живот. В същото време и за съжаление са налице доказателства как, използвайки справедливите искания на по-голямата част от протестиращите граждани, обвиняеми лица, формирали чувството на недосегаемост,  използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправената им пред независимия български съд на база на събраните доказателства".

Записите можете да чуете тук