Новини

СДВР: Протестиращите да не се поддават на провокации

  14.07.2020 12:48  
СДВР: Протестиращите да не се поддават на провокации

Протестиращите граждани да не се поддават на провокации. Това призова заместник-директорът на СДВР Антон Златанов по време на извънреден брифинг, предаде БГНЕС.

“Приздоваваме в следващите дни на протеста гражданите да не се поддават на провокации на протеста. Снощи хора ни казаха, че в своите редици са познали лица, които се опитват да провокират напрежение, и бяхме помолени да отстраним такива лица”, допълни Златанов.

“Благодарим на всички, които не се поддават на провокации и протестират мирно. Отново първите редици на служителите ни са Антиконфликт, което значи, че полицията иска протестите да бъдат мирни.

Провокация, насилие и агресия към протестиращите от страна на полицаите няма да има.

Въпреки това публикуваните преди малко материали потвърждават информациите, които се изнасяха от правоохранителните органи в последните дни за това, че определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите, и да се създават провокации.

Огромната маса от хора излизат по свое собствено убеждение, и винаги се намира някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста.

Протестирайте, изразявайте мнението си, ние сме там да помогнем, обърна се Златанов към гражданите.

Шествията и митингите в последните дни не са заявявани, въпреки това създаваме организация за движението по пътните артерии, за да защитим правата на тези, които нямат общо с протеста и искат да се придвижват свободно из града”, съобщи още Златанов.

Уважавам правото на свободно събиране на гражданите, създаваме организация за движение по основни пътни артерии за обществения ред в столицата, така че да защитим правата на протестиращите, а и на тези, които искат свободно да се движат в града. Защитаваме правата на всички граждани. Призовавам всеки гражданин, идващ на протест, да се запознае с информацията и да помогне и на нас правоохранителните органи да пазим обществения ред, държавността и демокрацията, призова още Златанов.

Гражданите да не се поддават на провокации, а да протестират в рамките на закона и ние ще им съдействаме за това, добави той.

Първо, гражданите не са се поддали, тъй като в последните дни безредици няма. Но и нашите превантивни действия са свършили работа. Гражданите да постъпват като снощи, когато видят провокатори, да ни ги показват, подчерта Златанов.