Новини

Нов запис: Борисов псува каруцарски простия летец Радев? (АУДИО)

  29.07.2020 14:07  
Нов запис: Борисов псува каруцарски простия летец Радев? (АУДИО)

Изтече пореден запис с лице, чийто глас силно напомня този на премиера Бойко Борисов. В него се чуват цветущи псувни по адрес на президента Радев, както и желание да се отложат промени за след изборите (аудио 18+)

Нов скандален и наситен с цинизми, псувни и простащина запис, предполагаемо с главно действащо лице премиерът Бойко Борисов, беше изпратен до медиите. От контекста на разговора може да се направи предположение, че той е направен в края на 2018-та година, когато управляващите приеха законови поправки, с които се вдигат данъците на по-старите коли.

Това доведе до протести, а държавният глава Румен Радев критикува промените и наложи вето, което по-късно беше преодоляно. Именно президентът и казуса с тези промени са тема на разговор в записа. Файлът е озаглавен „Баце и Томи“, а в началото на разговора говорещото лице, чиито глас силно напомня този на Бойко Борисов, се обръща към своя събеседник с „Томиславе“, което дава основание да се направи предложение, че разговорът е с вицепремиера Томислав Дончев.

 

„Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек кур се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един кур. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък. Това може простия човек. S класа начело на протеста. Ами тя харчи двайсет на сто бензин, бe. Да харчи трийсет на сто в Бургас. И той ми протестира за цена на горива… Абе, хуйо…“, започва записаното лице.

След това става ясно, че не протестиращите, а Румен Радев е по-големият проблем според човекът на записа:

Само че не в тех е проблема. Проблема е Радев. С това, че излезе и каза – два милион и половин не са виновни за бедността, виновно е правителството. Ама правителството плати миналата шест милиарда и седемстотин за неговата партия!

Записът продължава с размисли относно предлаганата промяна, като от него става ясно, че желанието на говорещият е тези промени да се отложат за лятото, когато ще са минали европейските избори, тъй като сега няма да бъдат приети добре от избирателите.

Бедният човек се вози в градския транспорт, който е най-добрия в София, а не се задръства града. Само че тази приказка, като излезеш да я изговориш, ще те чуят сто двеста хиляди от интелигентните хора и ще кажат – „да, правилно…“

Само че когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се праят реформи. Няма такова нещо. Не, правилни неща не могат да се правят. Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция не се прави.

Естествено. Сто пъти ви казах, крепиме фронта до европейските избори. Европейските избори като ги набиеме, тогава вече може да им говориме. До европейските избори всеко нещо, което правите им дава… Сега не е момента да дигаме данък. Не е сега момента. Правилно ли е? Правилно е. Ако има разумни хора ще кажат АшколсуАм… Във Финладния забраняват вече в града Хелзинки да се движат коли от догодина. Само градския транспорт… електро.

В този момент записаният човек отново излива „болката“ и простащината си по адрес на Румен Радев:

Но това са финландци, не са, те не са си избрали един прост летец! Бил летец… Ми ние имаме хиляди летци! Тоя къде вози по двеста и петдесе пътника в самолета е сто пъти повече летец, у гражданската авиация… Пичка им майчина!

Ама няма се оправим, братко. Ама няма да го оправиш! Нито ще се оправи от нас, нито от Корнелия, после… (чува се глас от отсрещната страна на слушалката, вероятно Томислав Дончев) Това, че ще плати десет лева те излизат и казват „вдигам му данъка“. Казва ти го държавния глава в кавички, щото той не може да е държавен глава, тоя тъпанар! Когато ти го каже държавния глава ти не спориш с мене, спориш с два милиона и половина, които са припознали, че тоя е техния защитник, от тебе! Е! Е! Е! Защо му даваме това да го прави?! (…чува се глас…) Да си ебе путката майчина!

Следва въпрос дали не може промяната да се отложи, както и признание, че приходите от този данък няма да са толкова големи и се равняват на парите, които държавата е отпуснала за дострояване на болница „Св. Екатерина“, като и тук не липсват обичайните псувни.

Аз питам сега защо вдигаме тоа правилния данък. Не мое ли юни да се дигне? Знаеш ли колко е прихода у бюджета… двайсет милиона. Толко колко дадох Генчо Начев да си дострои болницата… И влиза в общинските бюджети. Я да си ебат майката! Чакай сега,че ме ядосваш и ти… Сега че ги опраа!