Развлечения

Том Ханкс, Рита Уилсън и гръцкото им гражданство

  29.07.2020 14:21  
Том Ханкс, Рита Уилсън и гръцкото им гражданство

По-рано този месец Том Ханкс и Рита Уилсън пристигнаха в Гърция. От няколко години те са собственици на къща на остров Антипарос и няма лято, в което да пропуснат дългата и слънчева ваканция в южната ни съседка.

Тази година двамата се нуждаят от нея повече от всякога заради последните стресиращи месеци, в които двамата трябваше да се борят с COVID-19 и изолация. Престоят им в Гърция наистина се оказа по-специален от обичайното и по една друга причина - двамата вече са официални гръцки граждани.

Ханкс и Уилсън засега не са споделили новината в профилите си в социалните мрежи, но ги издаде не кой да е, а самият гръцки премиер. Кириакос Мицотакис публикува в личния си профил в Instagram снимка със звездната двойка.

На нея двамата държат своите нови гръцки паспорти. От описанието също става ясно, че вече са "горди гръцки граждани".

Връзката на звездното семейство с южната ни съседка датира не от вчера и днес. Майката на Уилсън е гъркиня и тя обича често да се връща към корените си. Покрай нея и съпругът й се запалва по красотата на страната.

 

През 2018 г., когато огромни горски пожари бушуват в района на Атина, Ханкс и Уилсън успяват чрез популярността си да съберат сериозна финансова подкрепа и много доброволци, които да подпомогнат със справянето на стихията.

В знак на благодарност, в началото на тази година актьорът, съпругата му и децата им бяха удостоени като почетни граждани на страната. Сега вече са и законни такива, предава BBC.

Ханкс и Уилсън създават и няколко филма за гръцкото общество и култура. А на наградите "Златен глобус" преди няколко месеца актьорът определи Гърция като истински рай, като най-красивото място на света, на което някога е бил. "Земята, небето, водата - всичко тук е полезно за душата. Това е лечебно място", смята той.