От мрежата

Борис Бонев: Ремонтите на Фандъкова са затваряли много повече кръстовища, отколкото протестите

  31.07.2020 11:08  
Борис Бонев: Ремонтите на Фандъкова са затваряли много повече кръстовища, отколкото протестите

Борис Бонев - общински съветник от организацията "Спаси София", направи коментар на протестите и политическата ситуация в държавата по Евроком. Той изрази подкрепа към протестиращите и определи управлението на страната и в частност това на столицата като "неамбициозно":

"София 10 години не може да реши проблема с местата в детските градини и продължава да има близо 10 000 деца без място в тях. Столицата продължава да харчи стотици милиони за ремонти, които се разпадат буквално седмици, след като са построени. София продължава да влага милиарди в развитие на градския транспорт, но резултатът от това е намалял брой на пътниците и увеличен брой на колите по пътищата. София не може с това неамбициозно управление дори да въведе елементарни мерки като това да направи една велоалея или бус лента, защото просто е неамбициозна.", заяви общинският съветник. 

Той също така изрази подкрепата си към протестиращите, заявявайки, че по този начин трябва да се извоюва желаната демокрация, а властта трябва да се смени колкото пъти е нужно, докато резултатът от управлението не е задоволителен. Борис Бонев се и пошегува във връзка със затворените кръстовища с думите:

"Ремонтите на Фандъкова, които знаем как приключват и колко продължават, са затваряли много повече кръстовища в София, така че сме свикнали на подобни ограничения за трафика."