Реакция

Джамбазки: Най-сетне ГЕРБ разбраха, че ДПС са рак

  31.07.2020 12:49  
Джамбазки: Най-сетне ГЕРБ разбраха, че ДПС са рак

Най-сетне ГЕРБ разбра, че ДПС са рак. Който прави политически компромис с ДПС ще изчезне. Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. От ВМРО подкрепят действията за прехвърляне на студения резерв към държавната Марица, но и принципно са против да има изобщо студен резерв. Сега обаче патриотите са повдигнали въпроса за този резерв, защото "ГЕРБ разбраха, че ДПС е политически рак и не трябва да правят компромиси с тях".

"Политически компромиси с ДПС не трябва да се правят, който ги прави, ще изчезне това трябва да се знае."

На въпрос дали ВМРО се провалила като партия в сегашното си управление, допускайки да се мисли за това управление като за управление на ГЕРБ и ДПС, Джамбазки отговори, че партията им винаги е имала последователна позиция спрямо ДПС, но преди тези, които сега протестират срещу ДПС, преди са свивали гнусливо устни и са твърдели, че войводите са крайни хора. "Ние твърдяхме и продължаваме да твърдим, че тази политическа сила е противоконституционна." Джамбазки беше твърд, че никой никога няма да види член на ВМРО да се прегръща и целува с някой от ДПС.

На въпрос дали ВМРО смятат да правят коалиция с друга партия, Джамбазки заяви, че със сигурност няма да прави коалиция с БСП и ДПС.

Относно протестите той коментира, че всеки има право да протестира, но възропта срещу блокирането на кръстовища и улици, тъй като не може заради 10 човека, хората да не могат да ходят на работа. Той допълни, че всяко едно правителство трябва да бъде готово да подаде оставка, ако има основание за това.

Голяма част от протестиращите меко казано не харесват Бойко Борисов и опитът му да им се хареса е политическа грешка, смята Джамбазки. Изразните средства от записите на Бойко Борисов са неприемливи, според Джамбазки, който обаче повдигна въпроса с какви хора се обгражда премиерът.

На въпрос дали прокуратурата е станала политически играч, Джамбазки не пожела да коментира. Той заяви, че това не е работа на политиците.