Бизнес

Стартира първата фаза от строителството на Okol Lake Park

  04.08.2020 12:35  
Стартира първата фаза от строителството на Okol Lake Park

Мащабен инвестиционен проект стартира в събота /1-ви август/ на 30 км. от София, в землището на село Горни Окол. Символична първа копка на Okol Lake Park положиха ръководителите на „Маркан Холдинг” АД и кметът на Самоков – Владимир Георгиев. На събитието присъстваха кметовете на Горни и Долни Окол, Николай Николов – зам.-областен управител на Софийска област и ангажираният екип.

Комплексът е разположен близо до столицата и курорта Боровец, като в същото време остава далече извън трафика и забързания градски живот. Проектът представлява комплекс от типа Golf&Residential Community с международно голф грище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Включени са също така търговско-развлекателна и офис зона, образователен комплекс с детска градина и училище, спортно-приключенски център, екоферма с туристически характер, магазини и пространства за релакс.

Мащабният проект е ръководен от най-добрите специалисти в своята област, а идеята му е да доближи хората до природата. Международни компании са партньори при планирането и развитието на Okol Lake Park – френският хотелски оператор AccorHotels ще управлява 5-звездния хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Партньори на холдинга в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design.

В събота стартира първата фаза на строителството, която ще приключи през 2022. Тя обхваща голф игрището, хотелът, линейният парк и жилищните зони. Очакваше се строителството да започне още в началото на пролетта, но извънредни обстоятелства го отложиха във времето. Подобни инвестиционни проекти на българския пазар неминуемо ще дадат своето отражение в местния бизнес, създавайки възможности за разумни инвестиции и предпоставки за реализацията на още комплекси от мащаба на Okol Lake Park. Един такъв пример е „Белчински извор”, който вече беше реализиран „Горд и щастлив съм, че присъствах на “първа копка” на един изключително мащабен проект –Okol Lake Park, представляващ инвестиция за почти половин милиард евро във висококачествен туристически продукт” – коментира кметът Георгиев като инвеститорите за упоритостта, амбицията и смелите им мечти.