Светът

Тръмп отправи лична нападка срещу Байдън

  07.08.2020 14:13  
Тръмп отправи лична нападка срещу Байдън

Американският президент Доналд Тръмп отправи лична нападка срещу oчаквания кандидат за президент на демократите Джо Байдън. В Охайо - един от ключовите за изборите щати - Тръмп постави под въпрос вярата на Байдън. 

Коментарът на Тръмп загатва една изключително нажежена обстановка през следващите няколко месеца преди изборите. За бившият вицепрезидент Тръмп каза “Той е срещу Господ. Той е срещу оръжията. Той е срещу енергията, нашата енергия.”

В отговор говорителят на Байдън - Андрю Бейтс, заяви, цитиран от Вашингтон Поуст, че религията e “в центъра на същността му.”  За Бейтс подобна нападка е признак на слабост на кампанията на Тръмп.

През ноември американците гласуват като вотът ще се разглежда и като  референдум за това как президентът се е справил с пандамията от коронавирус.

Победата за Тръмп зависи до голяма степен от това той дали ще успее да убеди едновременно ревностните си защитници и голяма база от нерешили за кого да гласуват, в това че действията му за справяне с Covid-19 са били ефективни.