Новини

Групата за наблюдение на демокрацията към комисията на ЕП обсъжда обстановката в България

  28.08.2020 10:54  
Групата за наблюдение на демокрацията към комисията на ЕП обсъжда обстановката в България

Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права към комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще обсъди днес на закрито заседание обстановката в България. Това съобщи пресслужбата на Европарламента, цитирана от БТА.

В заседанието ще участват зам.-главният прокурор Красимира Филипова, вицепремиерът Екатерина Захариева и зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, а също така  представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и на групата държави срещу корупцията към същата институция. Поканени са и  представители на гражданското общество.  Очаква се срещата ще продължи от 10.00 до 14.30 ч. българско време.

В съобщението се уточнява, че групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС. 

Пресслужбата на Европарламента  уточнява, че след заседанието не се предвиждат съобщения  за съдържанието на разискванията .