Бизнес

Държавата извади бухалка срещу Хиполенд - веригата, която подкрепи протеста

  04.09.2020 11:56  
Държавата извади бухалка срещу Хиполенд - веригата, която подкрепи протеста

Масирана проверка започнаха властите срещу веригата магазини за играчки Хиполенд ден след като собственикът ѝ обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал лошо от сълзотворния газ на полицията.

Около 20 служители на НАП, Икономическа полиция и Надзор на пазара са отишли рано тази сутрин в базата на веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни пък са влезли в магазините им за играчки.

Проверката продължава и в този час.

Щурмът идва часове след като агенция ПИК публикува текст под заглавие "Хиполенд" - детмаг или машина за протести".

Все още нито една държавна институция не е съобщила информация за акцията.

Часове след протеста на 2-ри септември, когато полицията разгони протестиращите с бой и сълзотворен газ, собственикът на веригата Мариан Колев обяви, че 17-годишният му син му е бил обгазен с химическо вещество и е бил на косъм да загуби зрението си.

"Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни", написа тогава Мариан Колев.

Служители на веригата магазини участват активно в протестите, като в предишни дни те бяха на площада с тениски с логото на компанията. Те са категорични, че са там по собствени убеждения.

Offnews.bg