Новини

Борисов: Поздравиха ме. Уважаваме протестиращите, но решенията чак през март

  15.10.2020 18:08  
Борисов: Поздравиха ме. Уважаваме протестиращите, но решенията чак през март

Министър-председателят Бойко Борисов е в Брюксел за редовното заседание на Европейския съвет. Преди мероприятието премиерът обсъди актуалните теми с колегите си от Европейската народна партия. Борисов се похвали, че е бил поздравен от генералния секретар на партията и решенията у нас ще бъдат взети през март на редовните парламентарни избори въпреки ежедневните протести срещу статуквото в България.

"С колегите от ЕНП обсъждаме актуалните теми преди редовното заседание на Европейския съвет. В тези тежки времена по време на пандемия, трудните преговори около Брезкит, напрежение в регионите около нас, ЕС трябва да остане сплотен. Изправени сме пред много предизвикателства, но ние от ЕНП имаме нужните опит, воля и сили и ще намерим решения в полза на европейските граждани", написа Борисов.

"Уважаваме протестиращите, но решенията ще бъдат взети на изборите през март. Това заяви пред мен генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес. Той ме поздрави за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз, както и за убедителната победа на ГЕРБ на частичните местни избори в България. Според Лопес влизането в ERM II е признание за успешно проведените реформи в страната и гаранция за бъдещ просперитет", отбеляза още министър-председателят.

https://m.facebook.com/boyko.borissov.7?fref=nf&refsrc=http%3A%2F%2Fm.fakti.bg%2F