Коментари

Румен Петков за маските: Помним как направиха на луд Кирчо Ананиев

  22.10.2020 11:47  
Румен Петков за маските: Помним как направиха на луд Кирчо Ананиев

Искам да видя двете гълъбчета на здравната система - министъра на здравеопазването и "лекар номер едно", как ще издържат осем часа с маска. Това коментира лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция на АБВ, цитиран от телевизия "Евроком"

Защо е нужно да се носи маска, като се разхождаме в парк Витоша, попита той.

"Помним как Кирчо Ананиев беше направен на луд - в 10ч. с маски, а в 14ч. - не", добави Петков.

Според него е нужно гражданите да изразят мнението си срещу абсурдните мерки и уточни, че е важно да има ограничения, за да се спре разпространението на вируса.

Европейската комисия показа жълт картон на енергийната стратегия на правителството на Борисов. Това обяви зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева по време на пресконференцията.

Тя посочи, че не се придвижват мерки за преодоляването на замърсяването на въздуха. Според нея ще бъде трудно правителството да получи средства по програми на Европейския съюз, защото стратегическите документи не дават конкретика.

"Преди няколко месеца ни се обясняваше, че правителството трябва да остане на власт, за да подготви проектите за следващия програмен период на Европейската комисия", допълни Ганчева.