Коментари

Без компромис за фалшифициране на историята

  16.11.2020 07:55  
Без компромис за фалшифициране на историята

Красимир Каракачанов: България няма да приеме идентичност, изградена върху фалшива история и антибългарска основа. Гоце Делчев е само една от големите, но не единствените личности, обект на фалшификация. България няма да направи компромис с опитите да се фалшифицира историята. Ние сме за членство на Северна Македония в ЕС, ако тя спазва договореностите. Няма промяна и в отношението към езика на омразата. Също и към паметниците в Северна Македония, които навяват омраза към страната ни.
Никой не е притискал българското правитлество. Германското председателство в момента изразява само позицията на посредник за разговори между двете страни. България е „за“ членството на съседната ни държава в ЕС, но смятаме, че договорът от 1 август 2017 година не се изпълнява. Правителството няма намерение да прескочи решенията на българския парламент, тъй като България е парламентарна република.  
Галъп Интернешънъл: Електоратите на   основните партии в България са на едно мнение за  категоричните условия пред Северна Македония за изпълнение на договора с България.
Акад.Георги Марков: Не можем да правим компромиси с българската история. Никой няма право да посяга на истината и да се гаври с паметта на нашите герои от национално освободителното движение в Македония.
Иван Костов: Съседите имат проблеми с тежките зависимости от съюза с Югославия. Те трябва да ги решат, ако искат да бъдат приети в ЕС. Изключително важно е да стартират инфраструктурните обекти, които не се реализираха досега.
Гоце Делчев, 1902 година: Ние се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в цялост за бъдещото обединение на Бълтария.
Македонският научен институт в България:  Подкрепяме позицията на българското правителство до Европейската комисия за неприемане на предложената преговорна рамка със Северна Македония. Настояваме за приемане на българските корени на населението в Северна Македония и за промяна на учебниците и помагалата, в които историческата истина за българите е подменена.  
Проф.Трендафил Митев от  Македонския научен институт: Въпросите, на които Скопие трябва да отговори – каква е истината за историята на двата славянско православни народа до средата на 20 век; на какъв език говорят хората в Северна Македония до есента на 1944 година; кое и защо влоши отношенията между двете страни след 1944 година.
Зоран Заев: Нашата идентичност, нашият македонски език си е  чисто наше право. Неуспехът на Скопие ще бъде неуспех и на София, и на Брюксел. Истинското решение е нашите две страни да излязат победителки.
Румен Радев: Настоявам в преговорната рамка със Северна Македония да се заложат всички критерии за добросъседство. България трябва преди всичко да отстоява своята история, език и идентичност. Не можем да си позволим лукса да внесем още един проблем в ЕС.
Ангела Меркел: Всичко най-добро! И да се разбирате помежду си! Не забравяйте това. Много е важно.
ЕВРОПА И СВЕТЪТ СА В КРИЗА, САМО БЪЛГАРСКОТО ПРОИЗВОДСТВО РАСТЕ
Бойко Борисов: Ние само работим, строим пътища и заводи, докато кандидатите за власт мислят  за изборите.
 ОРБАН ЗАПАЛШВА С ВЕТО БЮДЖЕТА НА ЕС
Причината е сключеното в четвъртък споразумение за лишаване от еврофондове на държавите членки на ЕС, които нарушават върховенството на закона. Унгария не може да приеме това, защото би означавало общността да действа като някогашния Съветски съюз и изнудване на идеологическа основа
100 ХИЛЯДИ ЗАРАЗЕНИ В БЪЛГАРИЯ
Психологическата граница от 100 хиляди заразени ще бъде премината през тази седица в България. Активните случаи вече са близо 7 хиляди. До края на миналата седмица в болниците имаше близо 5 хиляди пациенти, като 300  в тежко състояние. Жертвите на Ковид вече са повече от 2 хиляди.  
 
 
ДВЕ НОВИ ДЪЛГИ ВАКАНЦИИ
11 дни е ваканцията около Нова година и 10 дни – около Великден. Желаещите да си осигурят 11 дневната ваканция, могат да си вземат 3 дни отпуск на 29,30 и 31 декември. Около Великден 2 дни отпуск на 5 и 7 май дават възможност за 10 дневна ваканция.