Спорт

България с нова загуба, паднахме от Финландия на Васил Левски!

  16.11.2020 08:10  
България с нова загуба, паднахме от Финландия на Васил Левски!

България загуби от Финландия в мач от група 4 в Дивизия Б на Лигата на нациите. Срещата бе предпоследна от турнира за "лъвовете", но селекцията на Георги Дерменджиев не успя да постигне първа победа в надпреварата.

Тимът записа едно равенство на старта срещу Ирландия, след което последваха три поредни загуби.

Тази вечер поражението бе с гол разлика - 1:2, като отборът ни получи право да изпълни две дузпи, но вкара само един от ударите от бялата точка.

Димитър Илиев се разписа само три минути след като се бе появил на терена, а малко преди това Галин Иванов не изпълни добре дузпата си и не успя да ни върне на по-ранен етап в сблъсъка.

Пуки откри след едва 7 минути игра, а в продължението на първата част Лод се разписа за 0:2.

Първото полувреме не започна по възможно най-добрия начин за състава ни. Гостите притежаваха топката по-често, като натикаха тима ни в собствената му половина.

Натискът на финландците даде ефект, като след 7 минути игра, с голяма лекота Пуки бе изведен сам срещу Луков, като със завидно самочувствие преодоля стража на "лъвовете" за 0:1.

Последваха нови няколко акции за съперника на националния ни отбор, като в три поредни случая преднината на "Суоми" можеше да бъде удвоена.

В средата на полувремето и България понечи да демонстрира способности в предни позиции. С добър изстрел се отчете Карабельов, а малко след това центриране на Попов намери включилия се на скорост в наказателното поле Галин Иванов, който стреля с глава, но не успя да се разпише.

Това бяха възможностите за отбора ни в атака, а в съчетание с неубедителните изяви на защитата на "трикольорите", непрестанно се създаваха нови и нови предпоставки за увеличаване преднината на опонентите ни.

Това се случи в продължението на първото полувреме, когато Пуки получи нова възможност да стреля, направи го, на първо време Луков се намеси добре, но при добавката на Лод нямаше необходимата видимост и време за реакция и допусна топката отново да влезе в българската врата. Така непосредствено преди почивката предимството на гостите беше увеличено, което направи задачата за тима ни още по-трудна за решаване.

Снимка: БГНЕС

България с нова загуба, паднахме от Финландия на Васил Левски!

След точно час игра Янков бе повален в наказателното поле и България получи право да изпълни 11-метров наказателен удар.

Зад топката застана Галин Иванов, чието изпълнение обаче не беше добро и гол не бе реализиран.

В 65-ата минута на терена се появи Димитър Илиев, като само три минути след това, за игра с ръка в наказателното поле, "трикольорите" получиха нова възможност да изпълнят наказателен удар.

Илиев застана зад топката и стреля точно, връщайки състава ни в сблъсъка.

Снимка: БГНЕС

България с нова загуба, паднахме от Финландия на Васил Левски!

Нова промяна в резултата обаче нямаше, което означаваше поредно поражение за националите, под ръководството на Георги Дерменджиев.

В исторически план България има сериозно надмощие в сблъсъците с финландците - от 10 мача сме спечелили 7, допуснали сме 2 загуби, а веднъж не е бил излъчен победител.