Спорт

Еди Хърн ще изолира Кубрат Пулев в Лондон

  17.11.2020 16:50  
Еди Хърн ще изолира Кубрат Пулев в Лондон

Кубрат Пулев ще пристигне по-рано в Лондон за битката със световния шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа. Родната звезда в тежка категория на професионалния бокс ще направи това по настояване на мениджъра на британеца Еди Хърн, който иска да избегне отлагане на мача заради положителен тест за COVID-19 на българина.

Ей Джей трябва да защитава титлите си на 12 декември, като това ще бъде първата негова битка на родна земя от повече от две години насам.

Както е известно, наскоро реваншът между Дилиън Уайт и Александър Поветкин беше отложен, след като руснакът се оказа заразен с коронавирус. Хърн се надява да избегне подобни проблеми с Джошуа - Пулев и затова предпочита да вземе допълнителни предпазни мерки.

“Кубрат ще пътува скоро до Лондон. По-рано, отколкото си мислим, и ще влезе в “балона” няколко седмици предварително, заяви Хърн пред “Скай Спортс”. - Голяма част от топ боксьорите в тежка категория и момчетата, които печелят сериозните пари, биват тествани ежедневно. Вижте Дерек Чисора, мисля че той се тестваше през ден. Ще доведем Пулев тук. Ще се погрижим той да е в “балона”, в изолирана среда, защото просто не можем да рискуваме. Обикновено, вероятността един двубой да бъде отложен в последната седмица е между 5 и 10%. Сега шансовете това да се случи са 50:50. Когато става въпрос за битка от такъв калибър, трябва да бъдат взети допълнителни предпазни мерки. Това ще гарантира, че и двамата боксьори ще бъдат в “балона” отрано и под строг надзор”, добави Хърн.

Ако се наложи смяна на противника на Антъни Джошуа в последния момент, то следващият в списъка с чакащите е Чарлз Мартин. Принца е №2 в класацията на IBF, но неговият мениджър Майк Борао е категоричен, че той не е в режим да готовност в този момент.


Анкета

Трябва ли да бъде изцяло затворена страната заради COVID-19?


Резултати