Коментари

Каракачанов за протеста пред ВМРО: Имат късмет, че аз не бях там

  18.11.2020 11:07  
Каракачанов за протеста пред ВМРО: Имат късмет, че аз не бях там

Имат късмет, че аз не съм бил там. Ако бях там, нямаше да има само водни струи, повярвайте ми. Какво очакваха, да ги посрещнем с баница ли? Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с протеста пред сградата на ВМРО, на който бяха хвърляни бомбички по демонстрантите, предаде БНТ.

"Всеки един, който иска да дойде в нашата централа, може да го направи по културния и цивилизования начин. Всеки, който смята, че може да го направи насила, ще срещне съответното противопоставяне", казва още министърът на отбраната.

Той допълва, че "ако някой мисли, че може да ходи да вандалства, да чупи, да троши, да хвърля запалителни факли, поне в конкретния случай е сбъркал адреса. Няма да позволим някой, който си мисли, че има право да унищожава чужда собственост, че има право да нахлува без покана, където иска и когато си иска, подобни хора ще срещат нашия отпор".

По думите на вицепремиера хората са търсели провокация и са намерили отговора, който заслужават. "Ако искат да опитат пак", заяви той.

"Имаше много интересни персони в тази агитка. Встрани от тази агитка стоеше една друга персона на един голям кандидат за нов политик, така че според мен това е една умишлено търсена провокация", каза Караканов във връзка с появата на лидера на "Атака" Волен Сидеров на протеста.

Според министъра на отбраната това не са демонстрантите, които протестираха лятото. Присъстваха политически лидери, политическа телевизия, които откровено търсеха провокацията. На видео се вижда как един от тази група многократно удря вратата, докато счупва прозореца", обясни той.

По думите му те са хвърляли вътре във фоайето на сградата, "където има всякакви материали, запалителни факли и бомбички и чак след това следва отпора на нашите хора".

"Ние сме или законова държава, или гражданите имат право да се самозащитават. Какво очакваха, да ги посрещнем с баница? И да им занесем тубата с бензин да запалят сградата? В същото време в тази сграда имаше 30 деца и техните родители, които бяха на репетиция по народни танци на втория етаж, един етаж над вандалите. Тези деца трябваше да стоят до 10 часа", каза още вицепремиерът и лидер на ВМРО.