Спорт

Медведев пречупи Тийм и вдигна титлата в Лондон

  23.11.2020 09:31  
Медведев пречупи Тийм и вдигна титлата в Лондон

Даниил Медведев постигна най-големия си успех в кариерата с триумф в заключителния турнир в Лондон. Във финала 24-годишният тенисист пречупи Доминик Тийм след обрат с 4:6, 7:6 (2), 6:4.

По пътя към първата си титла от финалите Медведев спечели всичките си мачове. Той е вторият руснак след Николай Давиденко, който триумфира в турнира.

За втора поредна година Тийм остава на крачка от титлата след загуба във финала. Австриецът показа борбеност, но не успя да се противопостави на по-силната игра на Медведев.

С впечатляващото си представяне руснакът се превърна в първия състезател, който записва победи срещу първите трима в ранглистата по време на финалния турнир. В рамките на седмица той спечели срещу Новак Джокович, Рафаел Надал, Александър Зверев и Диего Шварцман.

Медведев имаше предимство в началото. Руснакът притисна съперника си, но Тийм взе първото си подаване след маратонски гейм, продължил над десет минути.

Австриецът играеше умело в защита и изчака своя момент да излъже Медведев. Руснакът сервираше и водеше с 40:0, но отпускане доведе до обрат в гейма и пробив, дошъл след двойна грешка. Тийм поведе с 3:2 и усилията му стигнаха да запази преднината си до края на сета.

Втората част можеше да се развие по подобие на първата. При 2:2 и 3:3 Тийм получи възможности да пробие, но австриецът не се възползва.

Впоследствие частта се реши в тайбрек. Тийм започна добре и поведе с 2:0, но Медведев вдигна нивото и спечели следващите седем точки, с което изравни резултата в сетовете.

Устремът на руснака продължи, като Тийм трябваше да полага огромни усилия, за да се задържи в резултата. На преден план излезе борбеността на австриеца, който се измъкна от 0:40 в третия гейм. В крайна сметка настоятелността на Медведев даде резултат и той проби за 3:2.

До края руснакът задържа преднината и затвори мача в своя полза.