Развлечения

Мадс Микелсен заменя Джони Деп в поредицата Фантастични животни

  26.11.2020 13:11  
Мадс Микелсен заменя Джони Деп в поредицата Фантастични животни

Датският актьор Мадс Микелсен заменя Джони Деп в ролята на злодея Гелерт Гринделвалд във филма „Фантастични животни и къде да ги намерим 3“, съобщиха информационните агенции.

Официалното потвърждение на „Уорнър брадърс“ идва, след като по-рано през месеца се появиха публикации, че 54-годишният Микелсен е в начална фаза на преговори за ролята.

Миналата седмица актьорът заяви, че очаква „обаждане“, като настоя, че на този етап участието му във филма е „само слух“. „О, и вие сте чули тази мълва. Знам колкото и вие от вестниците. Така че очаквам това обаждане“, сподели Микелсен.

Мадс Микелсен е познат с ролите си в продукции като „Сблъсъкът на титаните“, „Казино Роял“, „Доктор Стрейндж“ и сериала „Ханибал“.

Петдесет и седем годишният Джони Деп бе принуден да се откаже от ролята, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид „Сън“, заведено заради публикация от 2018 г., в която е наречен „бияч на съпруги“.

Джони Деп при пристигането си в съда в Лондон - 22 юли 2020

Деп, който се превъплъти в образа на Гринделвалд в първите два филма от поредицата „Фантастични животни и къде да ги намерим“, оповести в началото на ноември, че от „Уорнър брадърс“ са поискали да се откаже от ролята и той е уважил молбата, припомня Ройтерс.

Филмът „Фантастични животни и къде да ги намерим 3“ вече е в процес на производство във Великобритания и се очаква да излезе на екран на 15 юли 2022 г. Действието в поредицата предхожда хронологично събитията в романите и филмите за приключенията на Хари Потър.

Според наблюдателите ролята на Гелерт Гринделвалд ще „пасне“ на Мадс Микелсен, който е известен с превъплъщенията си в образите на комплексни и интелигенти злодеи.