Реакция

Румен Петков: Датата за провеждане на изборите буди въпроси

  14.01.2021 20:30  
Румен Петков: Датата за провеждане на изборите буди въпроси

Датата за провеждане на парламентарните избори провокира три въпроса – на тази дата е католическият и арменският Великден, корпоративният и административният вот остават в ръцете на ГЕРБ и им дават една обиколка напред, времето партиите да стигнат до избирателите си е много малко, както и възможността за провеждане на ефективна информационна кампания сред българите. Това коментира в ефира на радио ФОКУС председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той добави, че ПП АБВ е в същинската фаза на подготовката си за изборите за народни представители. 4 април обаче е разположен във времето така, че да не позволи да дадем усещане за сигурност на гражданите, от една страна и от друга страна – да дадем възможност те да бъдат мотивирани да излязат да гласуват за политики.

Петков посочи, че избраната дата за парламентарния вот е в интерес на ГЕРБ, той прогнозира, че партията на Борисов отново няма да представи конкретни политики на избирателите и вотът ще премине по обичайния начин – чрез порочни практики и инструменти за манипулация.

„Очаквам брутален натиск от страна на Борисов върху администрацията, върху бизнеса за обезпечаване на корпоративен вот, купен вот. Очаквам тежки избори, които ще бъдат опорочени от ГЕРБ“, каза Румен Петков.