Развлечения

Линдзи Вон става анализатор

  22.01.2021 12:10  
Линдзи Вон става анализатор

Американката Линдзи Вон, която сложи край на кариерата си през 2019 година като най-успешната състезателка по ски-алпийски дисциплини в света, ще направи своя дебют в ефир като анализатор за спусканията за жени и супергигантския слалом този уикенд в Кранс Монтана (Швейцария), съобщи NBC Sports.

Вон, чиито 82 победи за Световната купа са рекорд в женските ски за всички времена, ще работи заедно с водещия коментатор на канала Дан Хикс.

"За мен е толкова специално да гледам ски състезанията през различен обектив. Радвам се, че ще коментирам за NBC Sports на Olympic Channel и ще използвам моя опит в спорта, за да добавя колорит към историите на невероятните спортисти, с много от които съм се състезавала и познавам много добре", каза 36-годишната Вон.

Американката, която е четирикратна носителка на Световната купа, е спечелила три олимпийски медала в кариерата си, включително на игрите във Ванкувър 2010, където стана първата американка с олимпийско злато в спускането.

"Като една от най-великите скиорки на всички времена и суперзвезда, която е ненадмината в своя спорт, ние сме развълнувани, че Линдзи се присъедини към нашия екип за дебюта си в ефира този уикенд. Известна със своето безстрашие, конкурентоспособност и решителност, ние сме уверени, че Линдзи ще осигури несравнима перспектива за нашата страстна аудитория по ски състезания", каза Моли Соломон, изпълнителен продуцент и президент на NBC Olympics.