Развлечения

Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за Златен глобус

  03.02.2021 19:04  
Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за Златен глобус

Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за „Златен глобус“. 24-годишната актриса е номинирана в категорията „Главна женска роля“ за участието ѝ във филма „Борат 2“.

В същата категория са номинирани още Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк.

Очакваше се сред номинираните в тази категория да бъде и легендата Мерил Стрийп за ролята си в „Балът“, но тя остана извън петорката.

Родената в Бургас Мария Бакалова завърши Националната академия за театрално и филмово изкуство през 2019 година в класа на проф. Иван Добчев.

За ролята в „Борат 2“ е избрана след кастинг сред 600 актриси.

Биографичната драма „Манк“ за сценариста Херман Манкевич на режисьора Дейвид Финчър води по номинации - общо 6.

За най-добър филм ще си съперничат „Бащата“ с участието на Антъни Хопкинс, „Манк“, „Земя на номади“, черната комедия „Момиче с потенциал“ и „Процесът срещу Чикаго 7“.

Церемонията по раздаването на наградите „Златен глобус“ ще се проведе на 28 февруари.

"Не сме имали досега такова постижение", каза кинокритикът Преслава Преславова по повод номинацията на Мария Бакалова. Тя посочи, че сред конкурентките в категорията са актриси, сред които и Мишел Пфайфър.

По думите на Преславова шансовете на 24-годишната актриса са равни с другите претендентки.

При сериалите ще е най-интересната битка за наградата "Златен глобус", прогнозира кинокритикът. Тя сподели, че част от номинираните сериали са продуцирани и направени като голямо кино.