Развлечения

Марсоходът Curiosity засне облак в небето на Марс

  30.03.2021 15:31  
Марсоходът Curiosity засне облак в небето на Марс
  БТА

Само за няколко дни видеоклип за природните промени на червената планета придоби широка популярност. На видеото се вижда облак, който плавно преминава над каменен пейзаж, пише Блиц.

Авторът на видеото - Пол Бърн е известен като научен сътрудник, който заема длъжността асистент по планетарни науки. Осем снимки Бърн показва съвсем ясно как сив облак преминава над седемметровата планина Мерку.

Този инцидент предизвика интереса на учените към изследването на Марс. Някои от тях коментираха случката. Луси Томпсън каза, че се интересува много от изследването на структурите на скалата, а като научен изследовател се интересува и от естеството на техния произход.

По отношение на марсианския облак той изобщо не е подобен на земния. Учените са записали, че облаците с необикновена красота са просто отломки, които проникват в атмосферата на Марс.

Освен това има взаимодействие на космическите отломки с външната среда, в резултат на което тези фигури се появяват в небето. Интернет източниците сочат, че облаците са различни по това, че могат да се носят с лекота. Имайте предвид, че те се носят само на голяма надморска височина.

Видео:

https://twitter.com/i/status/1373394638288121864


Анкета

За кого ще гласувате на 11 юли?


Резултати