Спорт

Първите четвъртфинали от Лига Европа са днес

  08.04.2021 10:49  
Първите четвъртфинали от Лига Европа са днес

В турнира по футбол Лига Европа днес ще се изиграят първите мачове от 1/4-финалите, които са с начален час 22:00 наше време.. Английският гранд Манчестър Юнайтед гостува в Испания на Гранада. 

Испанският тим е една от приятните изненади в турнира. Макар в Ла Лига тимът да е в средата на таблицата, то в Лига Европа демонстрира прекрасен футбол и заслужено достигна до тази фаза. Именно Манчестър Юнайтед е фаворит за трофея. Оле Гунар Солскяер и играчите му отчаяно имат нужда да спечелят някакъв трофей, а Лига Европа на практика е единственият шанс това да се случи. 

В Амстердам Аякс приема Рома. И двата тима имат своите амбиции в турнира и всеки от тях ще опита да надхитри другия. Силите изглеждат доста изравнени и никой не би се наел кой ще е краен победител.

В Лондон Арсенал приема Славия (Прага). "Артилеристите" също са определяни като един от фаворитите, докато срещу тях застава чешкият шампион, който остави отлични впечатления с представянето си до момента в турнира.

Последният двубой е между Динамо (Загреб) и Виляреал. Хърватите впечатлиха всички с представянето си до момента, а черешката на тортата бе отстраняването на Тотнъм на Жозе Моуриньо на 1/8-финалите. Сега възпитаниците на Дамир Кръжнар са амбицирани да вземат скалпа на още един сериозен съперник.


Анкета

За кого ще гласувате на 11 юли?


Резултати