От мрежата

Телевизии от хола на Борисов

  23.04.2021 13:38  
Телевизии от хола на Борисов

В пряко излъчване във "Фейсбук" от дома си в Банкя премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че партията му ще върне мандата за съставяне на правителство. Режисираната сценка беше излъчена тази сутрин директно от обществената телевизия БНТ и от другите две национални телевизии bTV и Нова. И трите прекъснаха предаванията си, докато течаха разговори с гости в студията - на поканените събеседници просто им беше отнета думата без предупреждение. През последните дни по същия начин телевизиите прекъсваха порграмата си и за други спонтанни излъчвания на Борисов неглиже.

Само преди броени дни класацията на "Репортери без граници" постави България на 112-о място по свобода на словото, като един от аргументите беше, че безкритично се транслира всичко, което силните на деня поднасят на журналистите.

"Дневник" събра без претенция за изчерпателност коментари в социалните мрежи за поведението на телевизиите, и особено за обществената БНТ, която се издържа от данъкоплатците.

Скъпи колеги, докога ще прекъсвате всякаква телевизионна програма, за да излъчвате пряко "Фейсбука" на премиера в оставка, болнични и отпуск Бойко Борисов.

Аз самата настоявам за публичност на политическите лица, но това НЕ е публичност. Тя изисква в-ъ-п-р-о-с-и, а това, което наблюдаваме в момента е обикновен пиар, който един политически лидер си прави сам.

Забележете, че вече си е купил микрофонче, с цел да се чува по-ясно. Но да се чува това, което сам си е намислил. Не ви ли смущава, че има поне 50 въпроса, които произтекоха досега от изявлението, което се лее в ефира. Някои от въпросите са пряко свързани с истинността на твърденията на Борисов.