Новини

Президентът свиква допълнителни консултации за председател на ЦИК

  06.05.2021 15:39  
Президентът свиква допълнителни консултации за председател на ЦИК

Президентът Румен Радев свиква допълнителни консултации за излъчване на председател на ЦИК поради оттеглянето на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В президентската институция ще се проведе и изслушване на кандидатите за членове и ръководство на ЦИК.

Държавният глава Румен Радев свиква на допълнителни консултации парламентарно представените партии и коалиции за излъчване на председател на ЦИК поради оттеглянето днес на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС. Консултациите ще се състоят от 8.00 часа на 7 май на „Дондуков“ 2.

Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс и утвърдените от президента правила за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на Централната избирателна комисия, на 7-и май от 09.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще проведе изслушване на предложените от парламентарно представените партии и коалиции кандидати за членове и ръководство на ЦИК.

Консултациите с парламентарно представените политически партии и коалиции, както и публичното изслушване на кандидатите, ще се излъчва в реално време на интернет-страницата на президентската институция на адрес: https://www.president.bg/static56/Online-video/