Новини

По предложение на ИТН Камелия Нейкова ще е новият председател на ЦИК

  07.05.2021 15:22  
По предложение на ИТН Камелия Нейкова ще е новият председател на ЦИК

Президентът Румен Радев проведе консултации с парламентарно представените партии, за да бъде предложена кандидатура за председател на Централната избирателна комисия. До тях се стигна, след като единствената кандидатура за председател на комисията, тази на юриста Красимир Ципов, вчера беше оттеглена от предложилата я партия ГЕРБ. Останалите 5 парламентарно представени формации не направиха свои номинации за поста до днес.

Камелия Нейкова ще оглави ЦИК, стана ясно след вторите политическите консултации при президента по процедурата за назначаване на нов състав на комисията, която ще трябва да организира предсрочни избори. Нейкова е предложение на  "Има такъв народ".  Председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова предложи сегашния говорител на ЦИК Димитър Димитров за заместник-председател на новата ЦИК. Иван Войнов, предложен от БСП, също ще е заместник-председател, а Севинч Солакова ще е секретар на ЦИК.

По време на изслушването в президентството на предложените за състава на новата ЦИК Камелия Нейкова каза, че е привърженик на машинното гласуване.