Коментари

Божков: Аз съм рекетиран и съм обект на санкции, а тези, които ме рекетираха - имат чадър

  03.06.2021 17:16  
Божков: Аз съм рекетиран и съм обект на санкции, а тези, които ме рекетираха - имат чадър

В пряка връзка от Дубай бизнесменът Васил Божков за пореден път се оплака, че от 2014-a до 2020 година е бил рекетиран от Бойко Борисов и Владислав Горанов, а само за последните три години от този период е им е дал 60 милиона лева рекет.

Божков не възнамерява да дава повече публични доказателствата за твърденията си, защото след първите, с които сезирал и американското посолство, попаднал в списъка "Магнитски":

"Аз, който съм страдал от рекет, отнемане на имущество, разграбване на колекция, съм подложен на санкции, а тези, които ги осъществиха, като Борисов, прокурора, те имат чадър, и тоя чадър е трайно поставен и занапред.

Защото български бизнесмен надали ще посмее да се оплаче повече в американското посолство. Както беше казал един американски президент, един американски диктатор: "Кучи син, обаче е наш кучи син". Ако Бойко е техният кучи син, да си го взимат".

Васил Божков обяви, че се надява скоро да се завърне в България. Той ще бъде водач на две от софийските листи на формацията "Българско лято" на изборите на 11 юли.