Светът

Израел отново прави носенето на маски на закрито задължително

  25.06.2021 15:37  
Израел отново прави носенето на маски на закрито задължително

Израел отново въведе задължителното носене на маски за лице на закрито в опит да противодейства на нарастващите нива на заразени с коронавируса (COVID-19), информира ДПА.

Мярката беше почти напълно отменена в средата на юни, но от днес всички отново са задължени да носят маска на закрито, обявиха от здравното министерство.

Хората са освободени от правилото само когато спортуват или у дома. Също така то не се отнася за малки деца.

Министерството също така препоръча да се носи покривало за уста и нос по време на големи събития на открито като парада на гордостта, който се провежда в Тел Авив в петък.

За първи път от април Израел регистрира над 100 ежедневно нови инфекции с Covid-19 в понеделник, повечето от които са от силно заразния вариант Delta на коронавируса, който беше открит за първи път в Индия.

Сред новозаразените са много млади хора, както и ваксинирани хора. Ваксините помагат на хората да не се разболеят сериозно, дори ако са заразени с Covid-19.

Над 5,5 милиона израелци вече са получили един изстрел от коронавирусна ваксина, докато около 5,2 милиона са получили втората си доза.

Устройството за ваксинация в 9-милионната държава е много успешно и е приветствано в международен план.

Наскоро процентите на ваксинация се забавиха, но с нарастването на броя на случаите все повече хора се ваксинират отново.