Спорт

Федерер спечели чиста победа срещу Гаске

  02.07.2021 10:47  
Федерер спечели чиста победа срещу Гаске

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер не си позволи нови проблеми на тазгодишното си участие на “Уимбълдън”. След като в първия кръг швейцарецът трябваше да се спасява от изоставане от 1:2 сета срещу Адриан Манарино, този път Маестрото бе безпогрешен срещу друг представител на Франция - Ришар Гаске, постигайки чист успех със 7:6(1), 6:1, 6:4 за близо два часа игра на централния корт в “Ол Инглънд Клъб”.

За Федерер това бе победа номер 19 в 21 мача срещу 35-годишния французин. Срещата в Лондон започна много равностойно и не предполагаше бързата развръзка, която се получи във втория и третия сет. Федерер и Гаске печелеха подаванията си сравнително лесно, което доведе първата част до тайбрек. В него Федерер показа много по-силна игра и спечели със 7:1 точки, за да поведе в резултата.

Това явно обезкуражи Гаске, който започна трагично втория сет и без време се оказа изоставащ с 0:5 гейма. В третия сет резултатът отново бе равен до 3:3 гейма, когато Федерер реализира нов пробив. Това тотално уби интригата в мача, но в оставащите три гейма двамата тенисисти създадоха истинско шоу за публиката, като се надпреварваха да правят атрактивни изпълнения. В крайна сметка до обрат не се стигна, а публиката остана много доволна от видяното.