Реакция

Румен Радев: Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно

  11.07.2021 15:15  
Румен Радев: Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно

Най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват.Това не е само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва да ги направим такива, с нашия глас, каза държавният глава, след като гласува на предсрочните парламентарни избори в Професионалната гимназия по транспорт "Макгахан" в София, предаде БТА.

Румен Радев каза, че е гласувал за България, в която гражданите живеят достойно и младите хора виждат своето бъдеще, за държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото, а не на скрити кръгове.

Попитан какви резултати очаква на изборите, президентът каза, че очаква започнатите промени към по-добро да бъдат необратими.

На въпрос дали очаква да има стабилно правителство след вота, Румен Радев изрази надежда, че "партиите са извлекли своя урок от предишните избори и ще подходят много по-конструктивно и по-отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите".

Попитан дали го притеснява възможността да не се състави правителство, държавният глава посочи, че това трябва да притеснява всички и отново призова да се гласува масово.

Когато имаме висока избирателна активност, това означава, че ще имаме легитимен парламент и надявам се той да роди енергично, предвидимо, легитимно правителство, каза президентът.

Както виждам няма проблем с машините, няма опашки,гласува се бързо, лесно,удобно, коментира още Румен Радев на въпрос за машинното гласуване. Той поздрави служителите от органите на реда, ЦИК, изборната администрация за организацията на изборния ден "за превенцията и профилактиката да се справим най-сетне с уродливото явление на българска демокрация - купения и корпоративния вот".