От мрежата

Иван Бакалов: ИТН трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет

  16.07.2021 18:00  
Иван Бакалов: ИТН трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет
  БНР

Не мислех, че е възможно, но някои из фейсбук наистина предлагат Костов и Виденов за премиер. Още споменават името и на Ренета Инджова. Та тези ще предизвикат по-бурна реакция от Василев, ако ги предложи някоя партия. Това пише във фейсбук профила си журналистът Иван Бакалов и допълва:

„Сега преобладаващите симпатии са към служебния министър Кирил Петков, който има позитивно излъчване, компетентност, ново лице е. И нещо много важно - не показва никаква идеологическа обремененост или обсесия, с каквато са дамгосани много претенденти за властта.

Слави Трифонов като мандатоносител трябва да го предложи, а Кирил Петков ще иска да избира сам кабинет. Или поне основните от екипа си.

"Има такъв народ" трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет, който да се преобразува в редовно правителство. Ако не партията на Слави, следващия мандатоносител.

Такова правителство е възможно, само ако го подкрепят четири партии - "Има такъв народ", "БСП, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Възможно е да го подкрепи и ДПС, макар другите да се гнусят от такава подкрепа. Само че не е само да правителството - всички тези изредени партии трябва да демонтират модела "Борисов", да правят съдебна реформа и да постигнат съгласие за смяна на главния прокурор.

Изобщо, сега ще почне да се учи българинът на демокрация и политика. Досега искаше все да си назначи някой "да ни оправи", един да командва всичко - Виденов, Костов, цар, Бойко...“, добавя той.