Коментари

Карадайъ: Не се занимаваме с интриги, народът иска промяна чрез диалог

  21.07.2021 10:28  
Карадайъ: Не се занимаваме с интриги, народът иска промяна чрез диалог

"Народът иска промяна и тя минава през диалог и необходимите компромиси в името на достоен живот за всеки български гражданин. Днес е паметен ден в българската история. Конституира се 46-ото Народно събрание след краткия живот на 45-ия парламент и произведени втори избори в рамките на три-четири месеца в една календарна година. Докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, колко и как спечелилата и някоя друга партия има връзки с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и Блъгария да започне да излиза от кризата". Това заяви Мустафа Карадайъ в декларацията си на тържественото откриване на 46 НС.

Той заяви, че от ДПС работят за това как да стане така, че животът на всички български граждани да се подобри и всеки да живее достойно, да работи и да бъде удовлетворен тук в България.

"Ние от ДПС не се занимаваме с предположения. Не търсим и не създаваме интриги. Не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Ние знаем, че състоянието на нещата зависят от радикални реформи, че страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма. Ние трябва спешно да се справим с много задачи, за да бъдем - ако не в крак, то поне на крачка от европейските държави членки на ЕС", заяви още Карадайъ.

Според него резултатите от вота са оказали волята на народа. "Народът иска промяна и тази промяна минава през диалог и необходимите компромиси в името на голямата цел - достоен живот за всеки български гражданин. Тази промяна минава през политическа мъдрост, държавническо мислене и поведение, плюс експертен капацитет. Ако заменим едно безвремие с друго безвремие, няма смисъл да си губим времето. Ако вместо джипката, от телевизора чакаме какви постижения има от управляващите, няма смисъл да си губим времето", допълни още той.

"Всички, които поемат управлението, трябва да знаят - няма време", каза още Мустафа Карадайъ и подчерта, че трябва час по-скоро да се представят приоритетите. "Успехът изисква жертви и всички ние трябва да сме готови за това", допълни още Карадайъ.
"Моментът е исторически, мисията е историческа - няма нищо по-велико от това да имаш волята и решиммоста с нужния капацитет и визия, да промениш света, независимо дали си малцинство или не. Искрено пожелаваме успех на управляващите, но и ги предупреждаваме - България не може да си позволи ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност", допълни още Карадайъ.