Бизнес

Чистата печалба на Tesla за тримесечие надхвърли 1 млрд. долара

  28.07.2021 11:49  
Чистата печалба на Tesla за тримесечие надхвърли 1 млрд. долара

Чистата печалба на американския производител на електромобили Tesla за едно тримесечие надхвърли един милиард долара. Сумата от 1,14 млрд. долара компанията е успяла да заработи от 1 април до 30 юни, се казва в публикувания отчет на компанията. Това надвишава 10 пъти печалбата на Tesla за второто тримесечие на миналата година. Приходите на компанията за второто тримесечие на 2021 г. са се удвоили в сравнение със същия период на миналата година и е достигнала почти 12 млрд. долара, съобщи „Дойче веле”.

Освен това през второто тримесечие компанията на Илон Мъск е достигнала рекордни показатели по количество на произведени и доставени електромобили. Фирмата е доставила на клиентите 201 304 автомобила и е произвела 206 421 – повече от когато и да било за едно тримесечие, откакто е създадена Tesla през 2003 г.

От компанията съобщават също за успехи в строителството на гигазавод в община Грюнхайде близо до Берлин и на още един завод в щата Тексас. Планира се първите електромобили Model Y да слязат от конвейрите на тези заводи още през настоящата година, съобщава БГНЕС