Бизнес

Disney и Netflix ще снимат филми в България

  28.07.2021 17:24  
Disney и Netflix ще снимат филми в България

Това съобщиха на брифинг министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на околната среда и водите Асен Липчев

Министърът на околната среда и водите Асен Личев обяви, че днес е постигната победа, свързана с прекомерното застрояване по родното Черноморие. Той обяви че спира застрояването на плажовете Корал, Иракли, Кара дере, Паша дере, както и на териториите зад тях.

„Освен за икономиката, с помощта на моите колеги, направих една голяма стъпка и за развитието на световната и филмовата индустрия. Големите фирми като Disney и Netflix имат много основателни причини да се настанят на българския пазар. А ние ще им дадем възможност да снимат сюжетите си в омайните естествени природни кътчета на Черноморието, които днес бяха лишени от застрояване”, каза министърът на околната среда и водите Асен Личев.
 
Пред журналисти той обяви, че правителството е взело решение за разширяване на няколко защитени по НАТУРА 2000 зони по Черноморието.

„Ако искаме да развиваме туризъм, не може да има стена от хотели на Черноморието. Хора от цяла Европа могат да се насладят на дюни и да видят запазени видове. Този вид туризъм е много по-доходоносен от този на който сме се нагледали до сега. За първи път имаме министър, който е тук да защити екологията. Така България може да прави повече“, каза министърът на икономиката Кирил Петков.