Развлечения

Netflix със задължителна ваксинация за актьорите си

  29.07.2021 18:15  
Netflix със задължителна ваксинация за актьорите си

Американската корпорация Netflix е задължила актьорите и някои други сътрудници, участващи в снимките в САЩ, да се ваксинират срещу новия коронавирус на фона на разпространението на щама "делта". Това съобщава списание The Hollywood Reporter, предаде вестник „Банкеръ“.

Става дума за актьорите във филми, сериали и предавания на Netflix, а също така и за тясно взаимосвързания с тях персонал. Тези правила по-рано са били съгласувани с профсъюзите в този отрасъл. Компанията, в частност, ще допуска изключения на основание например медицински показания, във връзка с възрастта на сътрудниците или техните религиозни убеждения.

В отделни случаи изключения също така ще се допускат, ако снимките вече вървят, отбелязва изданието. Ръководството на Netflix е известило персонала си за новите правила. Както констатира списанието, Netflix стана първата голяма студия, която въвежда такива правила.


Във вторник експертите от федералния Център по контрол и профилактика на заболяванията в САЩ препоръчват на ваксинираните срещу новия коронавирус американци в някои случаи отново да носят защитни маски в помещенията. Както пояснява шефът на центъра Рошел Валенски, това се налага от бързото разпространение на разновидността "делта".

По данни от Университета Джонс Хопкинс, в САЩ са регистрирани над 34.6 млн. случаи на заразяване с коронавируса, а починалите са над 611 хил. човека. Страната и по двата показателя заема първо място в света.