Новини

ИТН представи пред парламента приоритетите на партията и проектокабинета

  04.08.2021 10:17  
ИТН представи пред парламента приоритетите на партията и проектокабинета
  БТВ

Заместник-председателят на "Има такъв народ" Филип Станев представи пред Народното събрание приоритетите на партията и на представения от нея проектокабинет.

Филип Станев заяви, че след проведените срещи с парламентарните групи на "Демократична България", БСП и "Изправи се, ние идваме" има пълно разбирателство и сходство в областите правосъдие, здравеопазване, данъчна политика, образование, земеделие и социална политика.

Сред общите цели са премахване на специализираните съдилищата, електронно правосъдие, данъчни стимули , намаляване на бюджетния дефицит, програмно бюджетиране, данъчни стимули за инвестиции и производство.

Други общи цели са и освобождаване от корпоративния данък, обратно начисляване на ДДС в сектора биопроизводство, фискална децентрализация, отмяна на облагането на  лихвите по депозити.

"Моля да приемете гореизброените съвместни одобрени приоритети за основа като работа на представляваната от мен парламентарна група, а така и от страна на предложения от нас състав на Министерски съвет", посочи Станев и допълни:

"Не веднъж сме излагали пред вас, както и пред българските граждани - пред суверена, че политическа партия ИТН е последователен проект, който цели "изчегъртване" на корупционния модел на управление през последните 12 години".

"В случай, че считате тези теми за общи между нашите парламентарни групи, ще очакваме от вас да подкрепите така предложения от нас състав на Министерския съвет", заключи той.