Спорт

Меси е играч на ПСЖ

  11.08.2021 13:48  
Меси е играч на ПСЖ

Лионел Меси вече официално е играч на Пари Сен Жермен. Аржентинският маестро пристигна в Париж във вчерашния ден, като премина медицински прегледи и вече позира с екипа на новия си отбор. Освен това е организирана и пресконференция на Меси, на която той ще отговаря на журналистически въпроси в качеството си на ново попълнение на ПСЖ. Това официално изявление на легендата на Барселона се очакваше с огромно нетърпение от хиляди фенове на ПСЖ, които се бяха събрали пред стадиона, за да чуят какво ще каже една от суперзвездите на модерния футбол.

При приближаването на Меси и неговото семейство към залата за пресконференции, те започнаха да скандират: „Меси, Меси!“, показвайки колко са развълнувани от пристигането на аржентинеца на „Парк де Пренс“.

Първи започна да говори президента на клуба Насер Ал Хелайфи. Той заяви: „Днес е исторически ден за световния футбол. Меси е единственият играч, спечелил Златната топка 6 пъти, най-добрият играч на планетата и за всички нас и за всички фенове е огромно щастие, че ще могат да му се наслаждават отсега нататък. Имаме големи амбиции за нашия проект и сега те завършват с идването на най-добрия играч в света. Надяваме се Меси да спечели много трофеи със своите нови съотборници, които са най-добрите в света. Няма да забравя и щаб. Директорът Лео (Леонардо) и всички останали в клуба. Те вършат невероятна работа за отбора, за феновете и за историята на клуба. Лео, благодаря на теб и семейството ти, че ни се довери и те приветствам в новия ти дом“.

След неговата приветствена реч дойде ред и за Лео Меси да каже няколко думи след преминаването от Барселона в ПСЖ.

„Здравейте, искам да благодаря на президента за думите. Много съм щастлив, всички знаят как напуснах Барселона, беше много трудно, след толкова години в отбора. Трудно е да се направи промяна след толкова време. Щастието сега обаче е огромно, нямам търпение да мога да тренирам и да се включа бързо в игра. Сега се наслаждавам на време със семейството си, но искам да започна да тренирам и да се срещна със съотборниците си, за да започна този нов етап от моята кариера. Искам да благодаря на президента, Леонардо и на целия клуб за начина, по който се държаха с мен, откакто започнаха преговорите с Барселона. Беше трудна ситуация и оценявам това, че всичко се случи толкова бързо толкова лесно със сделката. Наистина искам, имам желанието да продължа да печеля трофеи. Това е амбициозен клуб и е готов да се бори за всичко. Това е моята цел - да продължа да печеля титли. Искам да благодаря на хората от Париж за пристигането, приема от тяхна страна беше страхотен. Ще се борим за всички титли. Много се радвам, че съм тук“, каза носителят на 6 Златни топки.

„Много се радвам, че ще мога да споделям една съблекалня с тези играчи. Искам да започна да се състезавам с най-добрите и това винаги е много хубаво и красиво“, каза аржентинецът и допълни: „Идвам след месец, в който не съм тренирал и в който бях свободен агент, затова със сигурност ще трябва да направя предсезонна подготовка сам и когато съм готов, ще започна да играя. Наистина го очаквам с голямо нетърпение, но не знам датата на първия ми мач. Това ще зависи от това как се чувствам и какво ще реши треньорският щаб“.

Той не пропусна да говори и за последните дни, в които стана ясно, че няма да остане в Барселона: „Всичко, което ми се случи през последната седмица, беше трудно от една страна, но в същото време беше вълнуващо. Без да оставям след себе си преживяното, но съм развълнуван от този нов етап, който трябва да изживея в спорта със семейството си. Трябваше да премина през всички тези чувства и трябваше да приема ситуацията малко по малко“.

Президентът Ал Хелайфи, от своя страна, заяви: „Нашата цел е да печелим всеки мач, всеки трофей, а сега с Лео сме още по-близо до тази цел. Искаме да работим и да печелим титли“.

"Много съм благодарен на хората, беше истинска лудост. Бях в Барселона и хората вече бяха на улицата. Искам да ви благодаря и да им кажа, че ще се наслаждаваме много на това. Надявам се, че това ще бъде добра година за тях от спортна гледна точка“, благодари Меси на феновете, които в последните дни се събираха многократно, за да го изпратят от Барселона и след това да го приветстват в ПСЖ.

Меси коментира и представянето на новия си отбор в Шампионската лига в последните сезони: „Има моменти, когато имаш най-добрия отбор в света и пак да не спечелиш. Знаем колко е трудна Шампионската лига, ПСЖ също го знае, като беше много близо. Това е надпревара, в която присъстват най-добрите и ще трябва да имаме група, която е обединена и силна, и чак тогава ще отнеме малко късмет. Най-добрият не винаги печели. Това е специална надпревара и това я прави толкова красива. Затова всеки я обича. Дойдох в отбор, който е почти завършен. През последните години той беше близо до спечелването на Шампионската лига. Идвам да помогна и да дам всичко от себе си, с повече ентусиазъм от всякога. Мечтата ми е да спечеля още една Шампионска лига и аз са дошъл на идеалното място, за да могат да го направя“.