Реакция

Кацаров: Провалът на ваксинационната кампания е заради ГЕРБ

  07.09.2021 15:47  
Кацаров: Провалът на ваксинационната кампания е заради ГЕРБ

Отговорността за провала на ваксинационната кампания е изцяло на правителството на ГЕРБ, ние се опитваме да поправим щетите, които сте нанесли. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в отговор на Даниела Дариткова от ГЕРБ, цитиран от Агенция "Фокус".

"Уважаема д-р Дариткова, имайте малко срам, когато застанете тук и изопачавате фактите. Причината да даряваме ваксини е, че вашето правителство договори ваксини в излишък от "АстраЗенека" и в недостиг от "Пфайзер". По тази причина първите три месеца в страната нямаше ваксини", заяви още Кацаров.

"Вашият патрон Бойко Борисов обикаляше и ползваше ваксинационните екипи в предизборната си кампания, вие ваксинирахте организирано футболни клубове, спортни клубове, а възрастните хора останаха четвърти във вашия ваксинационен план. Причината никой в България днес да не се ваксинира с ваксините на "АстраЗенека" и да ги даряваме също дължим не само на международни скандали, но и на личната намеса на вашия патрон Бойко Борисов", каза още ресорният министър.

Кацаров отчете, че 900 000 ваксинации са направени от правителството на ГЕРБ за три месеца, а 1.3 млн. - при служебното правителство за три месеца.


Анкета

Какво очаквате от Промяната продължава?


Резултати