Развлечения

София отбелязва празника си с концерт и връчване на награди

  17.09.2021 08:59  
София отбелязва празника си с концерт и връчване на награди

На 17 септември - празника на София, Столична община по традиция ще връчи наградите за ярки постижения в областта на културата.

За първи път Столичната община ще проведе голям концерт на открито - „Честит празник, София!“ започва в 18.00 часа в Южен парк-2 зад Музея „Земята и хората“. Концертът е с вход свободен до запълване на разрешения капацитет на седящите места.

Всички тържества по повод празника на София ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки, увери кметът Йорданка Фандъкова:

„Това е празник на нашия град. Това е празник и на много хора, които отбелязват имените си дни. Това, разбира се, е и един много светъл църковен празник на Светите Вяра, Надежда, Любов и майка им София. София значи мъдрост. Имаме нужда от мъдрост. Аз пожелавам мъдрост на всички, за да можем да продължим развитието на нашия град въпреки трудностите, въпреки кризите и именно в тях - на всички граждани на София пожелавам здраве, енергия, сили, да преодоляваме заедно трудностите, защото само чрез обединение може да се преодоляват всички трудности и да се върви напред. И, разбира се, на всички пожелавам повече мъдрост.