Реакция

Д-р Брънзалов за ниската ваксинация: Ще има неприятни последствия за обществото ни

  22.09.2021 14:18  
Д-р Брънзалов за ниската ваксинация: Ще има неприятни последствия за обществото ни

В "Твоят ден" по Nova News д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС и личен лекар, сподели, че именно в този празничен ден трябва да осъзнаем, че имаме нужда от много голямо национално обединение, както и във всеки аспект на живота, включително и по здравен проблем, какъвто е пандемията от COVID-19.

Според него различните мнения за ваксинацията и коронавируса дори сред медиците са дали резултат и имунизацията у нас е на много ниско ниво.

Отговорът за ниския процент на ваксинация не може да бъде еднозначен, има обективни и субективни причини. Но основният проблем е изявата на различни личности с противоречиви мнения, което не кореспондира с медицинската наука, заяви д-р Брънзалов.

Той е убеден, че хората трябва да възприемат обективната реалност, а ако това не стане, ще има неприятни последствия за българското общество.

Относно това дали ваксинацията да бъде задължителна лекарят заяви, че всеки работодател има интерес неговите служители да бъдат ваксинирани, но е и сигурен, че рано или късно ще се върнем до някаква нормалност и трябва да приемем съществуването на вируса, защото той няма просто да си отиде.

Но категорично съм против всяко задължение, защото то води до още по-голяма съпротива. Разбирам обществото, в него се е събрала голяма доза гняв, защото рестриктивните мерки носят голям дискомфорт на всеки един от нас, смята заместник-председателят на БЛС.

Д-р Брънзалов добави, че трябва да има държавници, които да поставят проблема с COVID-19 като проблем номер едно на България.