Коментари

Илияна Йотова: Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори

  22.09.2021 16:10  
Илияна Йотова: Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори

„Честит празник на всички българи от целия свят! И на всички колеги от БНР! Но ако някой Ви каже, че е свършил цялата работа за общите политики с нашите сънародници зад граница, този човек се опитва да заблуди, има още много какво да се направи“, каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Имане нещо много хубаво, което наблюдавам последните две години – българите зад граница са част от събудената България. Те са хора, които не просто наблюдават, а са дейни участници в събитията тук и се опитват да дадат от своя опит навън. Тези хора дори съветват децата си да се върнат тук и да помагат за развитието на страната ни. Каква работа остава – това е нещо, за което ще продължа да работя, независимо какъв пост заемам и ще заемам и занапред – това ще е съхраняването на родовата памет. Защото това е имунната система на българите. Това ги съхранява и пази българите от векове насам. Моя отдавнашна мечта, готова вече и като проект, само трябва институциите да го направят  - това е създаването на Български културен институт. Защото това е пътят на връщането на позициите на държавата ни зад граница", заяви още Илияна Йотова.

По думите на вицепрезидента след това, което се случва и с краха на 46-ото Народно събрание, тя е оптимист, че политиците у нас трябва да започнат да си говорят:

"Определено оптимист съм. Заявките са за научени уроци, за повече разум и мъдрост. Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори. Важното е какво правим със страната си през следващите месеци, защото целият свят навлиза в криза след толкова тежката пандемия. Ще има сериозни социални проблеми. Аз бих застанала и бих искала да бъда част от това мнозинство в страната, което да даде гаранции на хората, че има стабилно правителство, което мисли за тях. Така че държавата да върви напред и да се развива - и чрез икономиката ни, чрез Плана за развитие, и че тези стъпки ще ги правим заедно с хората. Смятам, че следващите месеци България може да постигне много. Това е нашето послание и като президентска двойка, което ние никога не сме изоставяли", заяви още Йотова.

Илияна Йотова посочи, че много скоро ще са ясни имената на хората, които ще влязат в Инициативния комитет, който ще ги подкрепи като кандидатпрезидентска двойка за предстоящите избори.
"Очаквам да има различни кандидатпрезидентски двойки, аз не подценявам никого. Моята сила е в това, че умея да слушам хората. Аз вярвам в борбата на идеи, ние ще чакаме хладнокръвно всички кандидати и разбира се, че ще направим най-добрата кампания. Като се надявам да има и добри дебати. Това ще бъде много сложна кампания - всеки ще се опитва да лансира своите послания, ще бъде много трудно да се отсее всичко. Избори две в едно - така се реши, за да не се харчат излишни пари. Това е за мен доброто решение. С всеки опонент ще искам да говоря какво предстои на България и какви са важните решения в тази посока", посочи още пред БНР вицепрезидентът на България Илияна Йотова.
По думите ѝ е много важно какво правим в най-скоро време с Плана за възстановяване и устойчивост и с комплекса "Марица Изток".