Коментари

Настимир Ананиев от ВОЛТ: Страхът от Петков и Василев е много голям

  23.09.2021 18:52  
Настимир Ананиев от ВОЛТ: Страхът от Петков и Василев е много голям

Не приемам поведението на Татяна Дончева. Първо опита да се договаря с БСП за общо участие в изборите. После изникна скандала с 500 К. Това преля чашата и решихме "Волт" да напусне "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на ПП "Волт" Настимир Ананиев. Той коментира и пописаното коалиционно споразумение с новата формация "Продължаваме промяната" бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Договор за почтеност ще подписват всички кандидат-депутати от нашата коалиция. Структурите на "Волт" ще решават кои ще са кандидатите за депутати от нашата партия. Ако колегите решат и ме номинират, ще вляза в листите. Нямам проблем да подпиша договора за почтеност. Аз се доверявам на тези хора, защото те показаха, че имат воля да се борят с корупцията. За три месеца те показаха с реални дела, а не само на думи, че могат да свършват много и конкретна работа. Ние просто им предоставяме възможност да се явят на изборите, защото в България законите и правилата са такива", добави той.

"Ние заявихме миналата седмица, че харесваме много Петков и Василев и техният профил е много близък до нас. Истината е, че ние ги потърсихме първи, защото много ни допадат всичките има идеи. Няма цена за това да сме мандатоносители. Страхът от тяхната формация е много голям и това е видно от реакциите на всички партии на статуквото, както и провалените нови партии. Ние даваме доверие и не сме поставяли никакви условия за това да бъдем мандатоносители. Веднага се съгласихме кандидатите да бъдат обсъждани заедно на коалиционен съвет и да отговарят на определени условия. Много важно е, че финансирането на коалицията ще е прозрачно. Не сме разговаряли по темата за разпределението на партийната субсидия. Разбрали сме, че преди изборите ще подпишем споразумение и по тази тема", разкри Ананиев.

"Посъветвал съм Кирил Петков и Асен Василев да си регистрират марката "Продължаваме промяната". Промяната в България трябва да се случи. Аз лично виждам реализацията на тази промяна в Петков и Василев. Те успяха да се преборят и за актуализацията на бюджета, което показва диалогичност и конкретна мисъл. Пари в държавата има. Няма нужда се вдигат данъците. Пълна лъжа е, че съм съветник на настоящия министър на икономиката", завърши Настимир Ананиев.