От мрежата Реакция

Георги Кадиев опроверга фалшивата новина, че Кирил Петков не е харвардски възпитаник

  24.09.2021 12:07  
Георги Кадиев опроверга фалшивата новина, че Кирил Петков не е харвардски възпитаник

Проверка в базата данни на Харвард, до която бивши студенти на университета имат достъп, показва, че и Кирил Петков, и Асен Василев са завършили Harvard Business School, съответно през 2007 и 2008. Тя е била направена от бившия депутат от БСП Георги Кадиев, който също е възпитаник на университета. Във Фейсбук Кадиев публикува снимки от проверката и написа следния коментар, който публикуваме без редакторска намеса:

"Проверка в базата данни на Харвард, до която бивши студенти на университета имат достъп, показва, че и Кирил Петков, и Асен Василев са завършили Harvard Business School, съответно през 2007 и 2008.

Моите политически и икономически виждания са съвсем различни от тези на двамата, вкл. по въпроса със Спецов и назначенията в ББР, но това не означава, че трябва с фалшиви новини да се оспорва образованието им.

Политическото противопоставяне не бива да преминава през манипулиране на биографии."

Припомняме, че на 22 септември сайтът Епицентър публикува статия, със заглавие "Кирил Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет". В нея се казва още, че "бившият служебен икономически министър всъщност е завършил Университета на Британска Колумбия във Ванкувър, Канада като бакалавър. Както и да го въртим той не е от топ университетите в света и не е Харвард."

https://www.facebook.com/gkadiev/posts/10226701291298941