Новини

Пункт за ваксинация и в метрото на Орлов мост

  24.09.2021 16:30  
Пункт за ваксинация и в метрото на Орлов мост

Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде открит от понеделник, 27 септември, в метрото. Той ще се намира на връзката между метростанците „СУ "Св. Климент Охридски" и „Орлов мост“, съобщиха от Столична община. 

Входовете към пункта са откъм "Княжеската градина", откъм Орлов мост през травалатора (подвижната пътека) към Университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14:00 до 19:00 ч. При голям интерес, работното време може да обхване и сутрешните часове. В пункта медицински екип от ДКЦ № 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември, се намира в метростанция "НДК" откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък – от 8:00 до 13:00 ч , а вторник и четвъртък – от 13:00 до 19:00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души. 

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират, уточняват от СО. 

И тази събота и неделя, 25 и 26 септември, желаещите да се имунизират ще могат да го направят в изнесените кабинети, организирани от Столична община и столичната РЗИ.

Ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13:00 до 18:00 часа – в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“ от 9:00 до 16:00 часа.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9:00 до 14:00 ч.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община.