Бизнес

Google Maps вече ще показва кой е най-икономичния маршрут

  08.10.2021 13:14  
Google Maps вече ще показва кой е най-икономичния маршрут

Актуализацията използва AI, както и информация от Националната лаборатория за възобновяема енергия на Министерството на енергетиката на САЩ (NREL), за да покаже на потребителите най-зеления маршрут до тяхната дестинация. Според Guardian , приложението взема предвид наклоните и трафика, докато взема своето решение.

Google изчислява, че новата функция може да спести повече от милион тона въглеродни емисии годишно, което е еквивалентно на извеждането на повече от 200 000 автомобила от пътя. Потребителите могат да видят приблизителна оценка на това колко CO2 пестят на ефективния маршрут и също така могат да направят приложението си Карти по подразбиране на най-ефективния или най-бързия маршрут в зависимост от техните приоритети.

Приложението също така въведе нови функции за колоездачи, които показват само най-важните инструкции, за да не ги затрупват с информация в движение. То също така ще показва информация за програмите за споделяне на велосипеди и скутери в 300 града по света и ще даде възможност на потребителите на Google Maps да намерят близки станции и дори да посочат колко превозни средства са налични в този момент.

И накрая, Google също въведе функция в услугата си за планиране на полети, която може да организира вашите възможности за полет, за да даде приоритет на тези с най-ниски въглеродни емисии.