Реакция

Карадайъ за Пеевски: Кое не е декларирано, всичко е ясно

  08.10.2021 14:57  
Карадайъ за Пеевски: Кое не е декларирано, всичко е ясно

ДПС не е променило отношението си към бившия си депутат Делян Пеевски, след разкритията на Пандора Пейпърс, че той не е декларирал три свои офшорни фирми. 

Декларирана фирма, която има дъщерни фирми - кое не е декларирано. Ние декларираме онова, което притежаваме като юридическо лице, а не съдържанието на юридическите лица, обясни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след участието си в конференция на тема "Среща на върха: ЕС-Западни Балкани: Преглед и очаквания".

Казаното от Делян Пеевски пред медиите във връзка с документите от "Пандора Пейпърс" е достатъчно ясно, допълни Карадайъ. 

Той бе категоричен, че ДПС ще издигне кандидат за президент, а името му ще стане ясно в неделя след обяд, когато ще има заседание на Централното оперативно бюро. На въпрос дали е възможно това да е проф. Георги Близнашки, Карадайъ отговори: "Не противоречи на законите на физиката." 

В приветствието си към конференцията, организирана евродепутата и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, Карадайъ припомни думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че пътят на България към Европа минава през Босфора.